به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در یادداشتی به چند پرسش درباره نحوه مواجهه رژیم صهیونیستی با جنگ اوکراین پاسخ داده است که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
روابط اسرائیل با روسیه و اوکراین
این رژیم بابت حملاتش به اهداف نیروهای مقاومت در سوریه نیازمند روسیه است. همچنین دهه گذشته روابط تجاری این رژیم با اوکراین به میزان قابل توجهی افزایش یافته و تبار یهودی زلنسکی نیز بر تعمیق روابط افزود.
موضع اسرائیل در بحران اوکراین
اسرائیل سعی میکند خود را به عنوان یک میانجی بالقوه بین روسیه و اوکراین معرفی کند. زیرا ارتباط فرهنگی قوی با طرفین دارد و حدود 15 درصد مهاجران سرزمینهای اشغالی از شوروی آمدهاند. به همین دلیل با وجود ارسال کمکهای غیرتسلیحاتی به اوکراین از محکومیت جدی روسیه نیز خودداری میکند.
واکنش به کشتار بوچا
پس از کشف پیکرهای کشتهشدگان در بوچا، وزیران خارجه و بهداشت و همچنین سفیر اسرائیل در اوکراین، با تعبیر «جنایت جنگی» به شدت این حوادث را محکوم کردند. ولی نفتالی بنت که با تماس با پوتین و زلنسکی قصد میانجیگری دارد، مواضع ملایمتری اتخاذ کرده است.
فشار برای حمایت بیشتر
طبق نظرسنجیها بیش از 75 درصد ساکنان سرزمینهای اشغالی خواستار حمایت از اوکراین هستند. دولت بایدن نیز خواستار موضع فعالانهتری شده و از اینکه الیگارشهای یهودی یا دوتابعیتی روسی به سرزمینهای اشغالی پناه بردهاند، انتقاد کرده است.
تأثیر سخنان زلنسکی خطاب به کنست
رئیسجمهور اوکراین خطاب به کنست، با تشبیه حملات روسیه به هولوکاست، خواستار حمایت بیشتر اسرائیل شد. ولی این تشبیه به مذاق برخی اعضای کنست خوش نیامد و آن را غیرمنصفانه خواندند.
با توجه به تشدید احساسات ضدروسی در میان ساکنان سرزمینهای اشغالی، میانجیگری میان روسیه و اوکراین برای سران رژیم صهیونیستی دشوارتر خواهد شد. به خصوص که مقامات کابینه این رژیم، موضع واحدی اتخاذ نمیکنند و سعی دارند با نوعی تقسیم کار، بدون ذکر نام پوتین و روسیه، این حمله را محکوم کنند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.